Omgeving

 

De centrale ligging van onze mini-camping is een voordeel. De omgeving is landelijk, maar toch overal dichtbij.

Zoutelande

De prachtige en gezellige familiebadplaats op nog geen vijf minuten rijden van mini-camping ’t Schaepeweitje, die dankzij de beschutte ligging bekend staat als de zonnigste badplaats van Nederland. Deze stranden hebben ieder jaar weer de meeste zonne-uren in Nederland!! Spreid uw handdoek uit en laat die vakantie maar beginnen!

De ligging van Zoutelande is bijzonder, met aan de ene kant van de dijk een gezellige en sfeervolle familiebadplaats en aan de andere kant het warmste en enige zuiderstrand van Nederland. Je vindt er sfeervolle winkeltjes en gezellige terrassen. Zoutelande bruist van gezelligheid en wordt terecht niet voor niets “De Zeeuwse Rivièra” genoemd!

Overigens niet alleen een heerlijk strand om er je handdoek uit te spreiden, maar maak er ook eens een strandwandeling als het waait en stap dan eens bij een van de strandpaviljoens binnen voor een lekkere kop koffie of warme chocolademelk met slagroom. Koop een lekker visje of kibbeling met friet bij de plaatselijke Vistaria. Je vindt er gezellige knusse restaurantjes in allerlei smaken!

Biggekerke 

Onze mini-camping ligt zo’n 1,5 à 2 km buiten het dorp Biggekerke. Rondom het dorp liggen veel landbouwgronden. Het dorp Biggekerke is een voormalige heerlijkheid en heeft zo’n 900 inwoners. Het ligt zeer centraal op het eiland tussen de dorpen Zoutelande en Koudekerke. Biggekerke is al zeer oud. Al in 838 werd het bedijkt. Het dorp had tot 1433 zelfs een kasteel. Er staat een monumentale kerk uit de 15e eeuw en een nog in bedrijf zijnde korenmolen daterend uit 1712. Onder het dorp Biggekerke vallen ook de buurtschappen Groot-Valkenisse, Klein-Valkenisse en Krommenhoeke.

Groot Valkenisse ligt slechts 2,5 km van onze camping vandaan, met de hoogste duinen van Nederland. Bij helder weer heeft u vanaf deze duintop een prachtig uitzicht over de dorpen van Walcheren. De prachtig gekleurde akkers liggen als een lappendeken aan uw voeten.

In het dorp is ook een leuke, omheinde speeltuin naast de snackbar aan de Valkenisseweg (zie foto) en is 7 dagen per week open.

Andere dorpen/steden

Middelburg en Vlissingen

Ga eens een dagje naar de historische stad Middelburg met haar talrijke historische monumenten. Vanaf onze boerderij hebben wij een prachtig uitzicht op de monumentale torens van de oude binnenstad van Middelburg en de weidse polders eromheen. Of naar de havenstad Vlissingen waar vooral de boulevard met de scheepvaart alom bekend is. Nergens varen de containerschepen zó dicht langs de kust als in Vlissingen. Naar beide steden is het slechts vijf kilometer.

Om nog een paar dorpen te noemen: Westkapelle met de vuurtorens en de robuuste zeedijk; Domburg, de badplaats van oudsher, met vele winkeltjes en horeca en tot slot natuurlijk het markiezenstadje Veere moet u gezien hebben, want daar druipt de historie van de straatstenen!

ONTDEK DE OMGEVING OP DE FIETS!

Tip van de boerin:

Neem uw fiets mee naar Walcheren. Er zijn schitterende fietsroutes over het hele eiland en mooie vrij liggende fietspaden! Kortom, zowel op de mini-camping als in de omgeving kunt u optimaal genieten van rust, natuur en cultuur.

Brassers Molen

Achter de camping ligt Brassers Molen, de korenmolen van Biggekerke, genoemd naar de familie Brasser, de huidige molenaarsfamilie. De molen is vanaf de oplevering als korenmolen in bedrijf geweest en is dat na drie eeuwen nog steeds. Al sinds 1852 is de molen in bedrijf door de familie Brasser! Verblijft u op ’t Schaepeweitje? Breng dan beslist een bezoekje aan de molen. En bovendien verkopen ze in hun winkel een heleboel eigen produkten, o.a. heerlijke pannenkoekenmeel. Lekker om op de camping te bakken!

Jaarlijkse evenementen in Biggekerke:

Ringrijden, dorpswedstrijden worden gehouden eind juni en eind augustus; voor de complete wedstrijdagenda en info: klik hier.

Solexrace, in augustus, het zomercarnaval van Biggekerke. Meer info: klik hier.